Home Galerija fotografija BILJNI SVIJET Tetivika, Smilax aspera
 
Tetivika, Smilax aspera
Tetivika je višegodišnja, zimzelena biljka. Penjuća stabljika je izrazito savitljiva i nježna, te na sebi ima vrlo oštre bodlje. Najčešće naraste od 1 do 4 metra duljine. Listovi su pak dugi 8-10 centimetara, naizmjenično poredani, te poprilično tvrdi i kožasti. Srcolikog su oblika, a rubovi su im nazubljeni i trnoviti, a trnovito je i srednje rebro u njegovoj unutrašnjosti.
Dok su čovjeku neukusne, nejestive, ove bobice su izvor ishrane mnogim vrstama ptica. Izdanci ove biljke često se kuhaju i priređuju kao šparoge, kojima su po dosta gorkom okusu slični.
Oznake
Copyright ©: Picasa
Datum: Mon 10 Oct 18:41:51 2016
Klikova: 2656
Dimenzija: 1060 x 1600 / JPG
Veličina datoteke: 206,55 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Stjepan Janeković
U galeriji 383 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 130 gostiju i nema članova online