Home Galerija fotografija SISAVCI Vidra Lutra lutra
 
Vidra Lutra lutra
Vidra je prisutna na većini kontinentalnih vodotoka u Hrvatskoj, a u Crvenoj knjizi ugroženih vrsta nosi oznaku DD (nedovoljno istražena).

Ova vidra je fotografirana na ribnjacima u Siščanima kraj rijeke Česme. Bio je zimski dan i pahuljce su letjele na povjetarcu. Šetajući nasipom koji je bio okružen suhim i povijenim šašom začuo sam glasno "mokro" mljackanje, ali nisam mogao vidjeti uzrok. Nakon kratkog vremena niotkuda se pojavila vidra. Vidjela me je ali nije se uznemirila nego zaronila na nekoliko sekundi i izronila sa babuškom Carassius gibelio (koja je invazivna vrsta potijeklom iz Azije). Nestala je u šašu i nastavila sa objedom.
Oznake
Copyright ©: Darko Podravec
Datum: Mon 11 Feb 07:53:34 2013
Klikova: 2499
Dimenzija: 950 x 713 / JPG
Veličina datoteke: 333,16 KB
Profile Page
Darko Podravec
U galeriji 68 fotografija
Komentara: 2
  • Profile Page
    :)
    Dodano Zoran Ožetski od Mon 11 Feb 08:57:59 2013
  • krasna je..
    Dodano Zlatko Borenović od Mon 11 Feb 14:15:55 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 52 gostiju i nema članova online