Home Galerija fotografija PTICE Bjeloglavi sup (Gyps fulvus)
 
Bjeloglavi sup (Gyps fulvus)
Bjeloglavi sup između Cresa i Plavnika 22.VII.2009. Zadnjih godina posebno ugrožen zbog čestog uznemiravanja. "Turističke agencije" svakodnevno iz grada Krka u turističkoj sezoni svojim plovilima vode turiste da slikaju supove koji se obično poslije podne vraćaju u svoja staništa. Turisti svoj "glupim" fotoaparatićima "škljocaju" i bliješte blicevima - a kao kruna doživljaja je sup koji poleti prestrašen sa stijene nakon deranja i mahanja rukama "turističkih prirodoljubaca".
Oznake
Copyright ©: Morton1905
Datum: Thu 25 Apr 07:09:03 2013
Klikova: 2092
Dimenzija: 1250 x 1716 / JPG
Veličina datoteke: 412,69 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Vladimir Tkalčić
U galeriji 58 fotografija
Komentara: 2
  • Profile Page
    Odlična fotografija i opis. Dobro došao !
    Dodano Zoran Ožetski od Thu 25 Apr 10:06:26 2013
  • Profile Page
    Gnijezde se na stijenama iznad mora i u toj priči sa turistima najveća opasnost je da mladi supovi koji su tek u fazi da polete od straha pokušaju poletjeti, padnu u more i udave se. U moru mogu izdržati cca 20-tak minuta i onda je gotovo ako ih netko ne izvuče van. Naravno i plašenje odraslih ptica nije uputno.
    Dodano Miroslav Marić od Thu 25 Apr 21:23:02 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 53 gostiju i nema članova online