Home Galerija fotografija GMAZOVI Zmajur - Malpolon insignitus
 
Zmajur - Malpolon insignitus
Odrasli mužjak s otoka Oliba.

Kao sklonište je koristio veći komad stiropora, naplavljen na obalu s ostalim otpadom. Ovo je jedan od većih primjeraka na koje sam naletio, a mjeri samo 123 cm. Prema literaturi mogu doseći i preko 200 cm. To bi zbilja bio zmaj :)

Na mužjaku se lijepo može vidjeti kako u odrasloj dobi poprimaju jednoličnu obojenost tijela, i kako kod mužjaka nestaje uzorak s tijela.

Moram pohvaliti ovog mužjaka za odlično ponašanje, to jutro sam zaboravio uzeti rukavice, no on me niti jednom nije ugrizao i još je spremno pozirao za fotografiju. Poslije toga smo se lijepo razišli svako na svoju stranu. Primjer kako čovjek i zmija mogu lijepo surađivati :)
Oznake
Copyright ©: Sva prava pridržana
Datum: Sun 10 Feb 19:11:57 2013
Klikova: 1655
Dimenzija: 800 x 600 / JPG
Veličina datoteke: 153,11 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Boris Lauš
U galeriji 70 fotografija
Komentara: 2
  • Profile Page
    Svaka čast Boris, jako dobre fotke, odlični opisi . Ovo mogu navesti kao ogledni primjer odlične fotke, odgovarajućeg opisa i dodanih oznaka :)
    Dodano Zoran Ožetski od Sun 10 Feb 21:01:38 2013
  • Profile Page
    Hvala Zorane :) Više se potrudim oko slika koje su u člancima, što se tiče opisa fotografije. No nažalost često taj dio opisa preskočim da ubrzam proces. Nastojat ću to popraviti s vremenom :)
    Dodano Boris Lauš od Mon 11 Feb 23:50:08 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 125 gostiju i nema članova online