Home Galerija fotografija BILJNI SVIJET Bugenvileja - Bougainvillea glabra
 
Bugenvileja - Bougainvillea glabra
Ova lijepa biljka potječe iz Brazila. U Evropu je donesena polovinom 19. stoljeća, a za to je zaslužan francuski admiral po kojemu je ona (a i rod sa 8 različitih grmova) dobio ime.

To je grm s trnovitim granama na kojima se nalazi jasno zeleno lišće. Cvjetovi su mali, bijeli ili žuti, obično rastu po 3 zajedno u cvatu, a njih okružuju brakteje (ovršni listovi) koje mogu biti u ružičastoj lat. B. cpectabilis, ljubičastoj lat. B.glabra (najizdržljivija vrsta), crvenoj, narančastoj ili bijeloj boji. Cvate od lipnja do rujna.

U južnim područjima može se bez straha uzgajati na otvorenom i tada izrasta u prekrasan penjajući grm koji može biti veći i od 4 metra.
Oznake
Copyright ©: Matko Matković
Datum: Sun 06 Oct 10:52:06 2013
Klikova: 2178
Dimenzija: 1200 x 800 / JPG
Veličina datoteke: 158,42 KB
Profile Page
Matko Matković
U galeriji 31 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 44 gostiju i nema članova online