Home Galerija fotografija BESKRALJEŽNJACI ČLANKONOŠCI Pauk skakač, mužjak (Salticus scenicus)
 
Pauk skakač, mužjak (Salticus scenicus)
Napokon pronašao i ovog ljepotana. Naime, Salticus scenicus mužjake krase njegove izrazito velika kliješta. Mislim da niti jedna druga vrsta paukova skakača, koji se mogu pronaći kod nas, nemaju tako velika kliješta kao ovaj Salticus scenicus mužjak. Također ovo je i jedan od rijetkih primjera gdje su mužjaci veći od ženki, dok je u većini slučajeva obrnuto.

Salticus scenicus još nazivaju i zebra pauci skakači, i jako su rasprostranjeni. Možete ih pronaći doslovno svagdje. Ja ih najčešće pronalazim na kamenitim dijelovima zgrada, zidova, no nalazio sam ih i po limenim zidovima, vatrogasnim hidrantima i slično. Mužjake je nešto teže pronaći nego ženke.

Izuzetno su aktivni skakači, i bilo ga je jako teško fotografirati. Jednostavno ne žele biti na miru. Bez obzira na veličinu svojih kliješta, kao i svi ostali pauci skakači, potpuno je bezopasan.
Oznake
Copyright ©: Mario Čehulić - aliendesignes@gmail.com
Datum: Sun 28 Apr 16:08:21 2013
Klikova: 3003
Dimenzija: 950 x 633 / JPG
Veličina datoteke: 415,95 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Mario Čehulić
U galeriji 29 fotografija
Komentara: 0

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 115 gostiju i nema članova online