Home Galerija fotografija BESKRALJEŽNJACI ČLANKONOŠCI Pauk skakač, ženka (Macaroeris nidicolens)
 
Pauk skakač, ženka (Macaroeris nidicolens)
Ženka pauka skakača Macaroeris nidicolens je nova vrsta koju sam otkrio u zadnjih dvije godine kako se bavim extremnom makro fotografijom paukova skakača. Isprva sam mislio da se radi o Evarcha arcuata vrsti, obzirom da ima vrlo slične crte lica i puno jače prednje noge. No ono što mi je bilo čudno, jest specifična "frizura" sa rogovima sa strane, što nije specifično za Evarcha arcuata vrstu skakača. Tako sam se bacio u istraživanje, a imao sam i malu pomoć znalaca sa jednog stranog foruma, i došao sam do zaključka da se radi o, meni novoj, vrsti skakača, Macaroeris nidicolens. Krase je ju prekrasne boje i specifična frizura. Pronašao sam je na vatrogasnom hidrantu, a kako sam i sam vatrogasac po struci, odmah smo pronašli zajedničku temu za razgovor :)
Oznake
Copyright ©: Mario Čehulić - aliendesignes@gmail.com
Datum: Mon 22 Apr 05:43:32 2013
Klikova: 2530
Dimenzija: 950 x 637 / JPG
Veličina datoteke: 319,46 KB
EXIF: dgtip
Profile Page
Mario Čehulić
U galeriji 29 fotografija
Komentara: 4
  • Profile Page
    Čestitam! Odlično tehnički odrađena makro slika sa predivnom kompozicijom i do kraja istjeranim putem teške identifikacije.
    Dodano Miroslav Marić od Mon 22 Apr 08:07:58 2013
  • Profile Page
    Hvala Miroslave.
    Dodano Mario Čehulić od Mon 22 Apr 08:14:07 2013
  • Profile Page
    Bravo Mario
    Dodano Zoran Ožetski od Mon 22 Apr 12:41:10 2013
  • Profile Page
    hvala Zorane
    Dodano Mario Čehulić od Mon 22 Apr 12:46:32 2013

DatsoGallery By Andrey Datso

Wild Croatia

Wild-Croatia - fotografije divljeg svijeta prirode

Wild Croatia je stranica čiji sadržaj stvaraju fotografi - ljubitelji divljeg svijeta prirode. Kvalitetnim sadržajem i  jedinstvenim pristupom želimo Vam dočarati ljepote divljeg svijeta prirode, njegovu biološku raznolikost i potrebu za zaštitom. Predstavljamo Vam fotografije planina, šuma, ravnica, močvara, rijeka, mora i podmorja. Pogledajte fotografije divljih životinja koje su nastale u njihovim prirodnim staništima. Upoznajte samonikle, ljekovite i zaštićene biljne vrste.

Tko je Online

Imamo 54 gostiju i nema članova online